Business Intelligence Specialist (Datawarehouse Ontwikkelaar)
Stichting BKR Tiel
Wat is vereist?
- Een afgeronde bachelor- of masteropleiding
- Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
- Ervaring met ETL-tools en SQL-databases, bij voorkeur van Microsoft (zoals SSRS, SSIS en SQL Server)
- Kennis van datawarehouse concepten, architecturen en technieken zoals Kimbal, Linstedt, Inmon, Data Vault of Lake House
- Kennis van BIML en affiniteit met scripting is een pré
- Ervaring met Power BI
- Ervaring met Azure of AWS en Azure Synapse, big data en data science is een pré
- Ervaring met Azure Synapse is een pré
- Goede analytische en communicatieve vaardigheden
- Conceptueel, zelfstandig en inzicht in organisatorische processen, zoals DevOps
Wat krijg je?
- €3.920 - €5.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
- 13e maand + 8% vakantiegeld
- 30 tot 37,5-urige werkweek
- 27 vakantiedagen + leeftijdsdagen v.a. 35 jaar
- Ruime opleidingsmogelijkheden
- Telefoon, Employee Benefit Budget, 3% eigen bijdrage pensioen en thuiswerkmogelijkheden in overleg
Wat doe je?
- 20% Teamoverleggen
- 15% Overleg met interne klanten
- 45% Dashboards ontwikkelen en aanpassen
- 20% Datawarehouse onderhouden
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Stel direct een vraag
Lukas Geurts
Recruitment
Vacature
Als Business Intelligence Specialist (Datawarehouse Ontwikkelaar) bij BKR ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het datawarehouse en de dashboards. Deze dashboard zijn van groot belang voor de ondersteuning van klantprocessen, het bijsturen van de organisatie en het samenstellen van informatie voor de stakeholders. Je voert je ontwerp- en ontwikkelwerkzaamheden uit, bijvoorbeeld door middel van ETL-programmering, datavault modelling en dimensional modelling. Je ontwikkelt dashboards voor zowel interne als externe stakeholders. Intern zijn dit bijvoorbeeld dashboards die primaire bedrijfsprocessen ondersteunen of klantprocessen in kaart brengen.
Daarnaast wordt data uit het datawarehouse gebruikt voor externe rapportages voor bijvoorbeeld de Autoriteit Financiële Markten of een ministerie. Vaak is het ontwikkelen van een dashboard een iteratief proces, waarbij je gaandeweg nog wijzigingen doorvoert.
Je bent onderdeel van het team Business Control en Business Intelligence. Dit team bestaat uit een Business Controller, twee Data Analisten, twee Score Analisten, vier BI-Ontwikkelaars en een tester.
Als je het leuk vindt om conceptueel te denken en verbanden te leggen, en je het uitdagend vindt dat het datalandschap van BKR erg complex kan zijn, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Op een leuke werkdag krijg je positieve feedback van een interne klant op een dashboard dat je ontwikkeld hebt. Dit geeft energie!
Op een mindere werkdag zijn de systemen erg langzaam en moet je lang wachten op informatie van de eigenaar van bepaalde data. Hierdoor kun je niet door met de taak die je eigenlijk gepland had voor de dag.
- 08:00
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
- 18:00
-
- Lunch
- Mails lezen en beantwoorden
- Stand-up
- Overleg met interne stakeholder
- Datawarehouse onderhouden
- Overleg met collega
- Dashboard aanpassen
- Dashboard ontwikkelen
-
- Lunch
- Stand-up
- Refinement voorbereiden
- Refinement
- Dashboard ontwikkelen
- Overleg met interne stakeholder
- Datawarehouse onderhouden
-
- Lunch
- Stand-up
- Sprintwisseldag
- Review
- Retrospective
- Mails lezen en beantwoorden
- Sprintplanning
- Dashboard ontwikkelen
-
- Lunch
- Stand-up
- Mails lezen en beantwoorden
- Datawarehouse onderhouden
- Overleg met interne stakeholder
- Dashboard aanpassen
- Overleg met collega
-
- Lunch
- Stand-up
- Refinement voorbereiden
- Refinement
- Een-op-een met leidinggevende
- Dashboard ontwikkelen
- Dashboard ontwikkelen
- Mails lezen en beantwoorden
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Een groeipad bij Stichting BKR staat niet vast. De stichting biedt al hun medewerkers diverse ontwikkelingsmogelijkheden, zowel op persoonlijk- als professioneel vlak. Zo faciliteren ze veel cursussen en trainingen binnen je vakgebied om te groeien. Ook heeft Stichting BKR een studiebudget beschikbaar en kijken ze graag samen met je naar interne ontwikkelingsmogelijkheden. Het belangrijkste voordeel van een kleinere organisatie als Stichting BKR is dat je veel vrijheid hebt om je eigen ontwikkelpad te creëren.
Werken bij Stichting BKR
Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) werkt sinds 1965 aan een gezond financieel Nederland. Wij hebben als non-profit stichting het maatschappelijk doel om te helpen te voorkomen dat mensen meer lenen dan de koopkracht dat toelaat. In ons Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) beheren wij alle kredietgegevens in Nederland. Kredietaanbieders melden aan ons elke lening die zij verstrekken waardoor wij een adequaat overzicht hebben van alle leningen en het betaalgedrag daarop. Met ons CKI bieden wij kredietaanbieders inzicht in alle lopende leningen en de betaalgeschiedenis. Kredietaanbieders besluiten mede op basis van onze data wat zij verantwoord achten om uit te lenen.
Daarnaast ondersteunt Stichting BKR onder andere bij fraudepreventie en geven wij organisaties en gemeenten diverse en innovatieve handvaten om te voldoen aan geldende wet- & regelgeving in het kader van schuldhulpverlening. Stichting BKR werkt nauw samen met ministeries, gemeenten, schuldhulpverleningsinstanties en kredietaanbieders.
- Hoofdkantoor in Tiel
- 50% / 50%
- Gem. leeftijd 45 jaar
- 135 werknemers in Nederland
- Casual
- Thuiswerkmogelijkheden